Τί είναι το SPF ?

uvb-is-resbonsible-for-skin-burningΤι είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF (Sun Protection Factor

Ο δείκτης αντηλιακής προστασίας SPF αναφέρεται στο χρονικό διάστημα που μπορείτε  να εκτεθείτε  στον ήλιο προτού να γίνουν ορατά τα σημάδια από την  έκθεση (ερυθρότητα του δέρματος, κλπ). SPF 15 σημαίνει ότι αν περάσουν 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο, η ακτινοβολία που θα δεχτείτε  θα είναι σαν να έχετε εκτεθεί  για ένα λεπτό. Ωστόσο, ο SPF αναφέρεται μόνο σε ακτινοβολία UVB, εκτός αν είναι SPF 50. Η UVB ακτινοβολία είναι υπεύθυνη για τα  εγκαύματα  του δέρματος, ενώ η UVA ευθύνεται για τη γήρανση του δέρματος.

SPF δείκτης αντηλιακής προστασίας κάτω από 50 δεν προστατεύει από την ακτινοβολία UVA, η οποία μπορεί να περάσει βαθύτερα στο δέρμα από τις ακτίνες UVB και να προκαλέσει  βλάβη με την πάροδο του χρόνου, χωρίς τα σημάδια της  φθοράς να είναι άμεσα εμφανή. Η βλάβες   από την ακτινοβολία UVA έχουν  συνδεθεί με θανατηφόρα μελανώματα και καρκίνους του δέρματος. Πολλοί άνθρωποι έχουν μια λανθασμένη αίσθηση ασφάλειας όταν χρησιμοποιούν αντηλιακό με SPF δείκτη προστασίας 30 – μπορεί να μην φορούν καπέλο και να παρατείνουν την έκθεση τους στον ήλιο – εν τω μεταξύ η UVA βλάπτει το δέρμα τους ελεύθερα.

visor_promo-10Όταν πρόκειται για τα αντηλιακά, οι οδηγίες μας προτρέπουν να τα απλώνουμε γενναιόδωρα στο δέρμα μας – χρησιμοποιώντας περίπου 30 γραμμάρια για όλο το σώμα ή το ένα τρίτο από ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο – κάθε δύο ώρες και τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.cancer.org.au/cancer- controlpolicy/ position-statements/sun-smart.

Θα πρέπει να θυμάστε, ωστόσο, ότι το να φοράτε αντηλιακό και καπέλο ή να κάθεστε κάτω από τη σκιά δεν είναι αρκετό. Ο ήλιος μπορεί να σας βλάψει για παράδειγμα, ακόμη κι όταν κάθεστε  κάτω από τη σκιά δίπλα σε μια πισίνα, επειδή το 70% της ηλιακής  ακτινοβολία αντικατοπτρίζεται. Η UVA διεισδύει το μη-χρωματισμένο γυαλί, έτσι  πολλοί άνθρωποι έχουν περισσότερες  βλάβες από τον  ήλιο στη μία πλευρά του προσώπου τους, λόγω έκθεσής τους  κατά την οδήγηση.

Αναζητήστε τα Dr Serene’s SUNVISOR για την καλύτερη δυνατή προστασία των ματιών σας και την κάλυψη σας από τις ακτίνες UVB και UVA.

buynow-black

 

 

 

newsletter2

FacebookTwitterGoogle+LinkedInPinterestEmailShare/this